Лише п’ятдесят, а скільки усього було!

І от настала хвилююча мить ювілею. Багато причетних до п’яти десятиріч життя школи зібралися у залі Палацу культури хіміків ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот». Розсип квітів та подарунків – це само собою. Сєвєродончани та мешканці інших міст, яким СЗШ №10 дала щасливий квиток у доросле життя, зустрічали один одного, своїх перших вчителів з радістю на обличчях. Саме такі побачення – найцінніший здобуток, історичний скарб навчального закладу.

Першою привітала присутніх зі значною датою голова шкільної родини, директор школи Наталія Володимирівна Простак, яка працює тут з далекого 1977 року, на керівній посаді – з 2001 року. Вона відзначила, що за усіма досягненнями СЗШ стоїть кропітка щоденна співпраця вчителів, учнів, батьків, друзів школи.
Саме останні, численні друзі, почергово вітали всіх з ювілеєм. Зокрема, міський голова Валентин Васильович Казаков підкреслив, що за 50 років школа підготувала країні майбутніх інженерів, відомих спортсменів, депутатів, у тому числі і депутата Верховної Ради.
«Разом з вами ми робимо усе можливе для поліпшення умов навчання і роботи в шкільних закладах Сєвєродонецька, – каже він. – От нещодавно почали упорядковувати сквер, розташований напроти СЗШ №10. Вже зараз можна побачити контраст порівняно з минулими роками. А сьогодні даруємо вам сучасний тренажер. Сподіваюся, що в майбутньому школа отримає новий спортивний майданчик. Також зробимо все, щоб її територія не нагадувала прохідний двір. З днем народження!»
Секретар міської ради Андрій Анатолійович Гавриленко провів цікаву символічну паралель між численними успіхами СЗШ №10 та її розташуванням на одній з центральних, а раніше центральній, вулиць міста.
«Школа – це не тільки комплекс споруд, а й живий організм, – говорить заступник міського голови Сергій Федорович Терьошин. – Усі ми родом з дитинства, разом з однокласниками зростаємо протягом десяти-одинадцяти років, пізнаємо світ. За півстоліття вчителі створили навчальному закладу історію, якою можна пишатися. Бажаю вам виховати ще не одне покоління талановитих учнів. Вони потрібні нашому місту».
А від імені випускника школи, народного депутата України Олексія Петровича Кунченка присутніх привітав ще один її колишній учень, представник благодійного фонду «Заради майбутнього» В’ячеслав Володимирович Мацегора:
«Сьогодні народний депутат вирішує важливі питання у Верховній Раді, але серцем він поряд з нами. За отримані в СЗШ №10 знання, виховання, які сприяли його майбутнім успіхам, Олексій Петрович просив передати щирі слова подяки педагогам».
Підготував благодійний фонд школі й цікавий подарунок – набір лабораторного хімічного обладнання.
«Приємно, що до ініциативи фонду «Заради майбутнього» стосовно оновлення СЗШ №10 з розумінням ставляться й інші її випускники, – зазначив В.В. Мацегора. – Наприклад, до цієї ідеї приєдналися Віталій Мартиненко разом з дружиною Наталією. Школа отримала необхідні для навчального процесу меблі».
Начальник відділу освіти Олег Валентинович Башкатов нагадав присутнім, що десята школа – єдина з загальноосвітніх, яка входить до числа кращих в області по роботі з обдарованою молоддю.
Грамотами виконавчого комітету у святковий вечір нагородили вчителя української філології Клавдію Андріївну Антонову, вчителя російської мови та світової літератури Ніну Володимирівну Єсіпову, вчителів початкових класів Лідію Олександрівну Ковкіну, Ірину Іванівну Ляшко, Тетяну Олександрівну Сєрік. Почесною грамотою Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації відзначено п’ять представників педагогічного колективу школи, а почесною грамотою відділу освіти – дев’ять.
Продовжили урочистості випускник школи, депутат міської ради Сергій Павлович Куниця, а також член виконкому міської ради, представник профспілкової організації багаторічних шефів СЗШ №10 ПрАТ«Сєвєродонецьке об’єднання Азот» Анатолій Васильович Гуминський.Відзначили вагомий внесок вчителів школи у подальший розвиток науки міста директор Технологічного інституту СНУ ім. В. Даля (м. Сєвєродонецьк), депутат міської ради Ольга Вікторівна Поркуян та директор Сєвєродонецького інституту МАУП Єлизавета Олександрівна Кравцова. Звісно не обійшлося без цінних подарунків.
Музичні, хореографічні вітання, вірші у той вечір для присутніх виконували випускники СЗШ №10 різних років: Олександр Бірюстюков, Марія Свищ, підготувала зворушливий номер директор музичного училища Марина Яворська та інші.
Усього за п’ятдесят років свого існування школа випустила 64 золотих та 22 срібних медалістів. Отже є ким пишатися! Тримайте цей високий рівень і надалі!

 

Источник sed-rada

  • image_preview_5.jpg

Последние комментарии