Перше офіційне засідання Молодіжної ради міста Сєвєродонецька

12 березня в залі засідань міськради відбулося перше офіційне засідання Молодіжної ради міста Сєвєродонецька, яка нараховує 58 депутатів. У ході засідання було підписано Угоду «Про співпрацю» Молодіжної ради та Сєвєродонецької міської ради.

З липня 2012 року Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб «Європейський вибір» виконує проект «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади», мета якого підвищити громадську активність та відповідальність сучасної молоді.

В рамках проекту 14 грудня 2012 року у всіх навчальних закладах міста відбулися вибори до Молодіжної ради, а підприємства мали смогу делегувати своїх представників до цього органу. До складу Молодіжної ради міста Сєвєродонецька увійшли 58 депутатів – представники учнівської та працюючої молоді.

12 березня в залі засідань міської ради відбулося перше офіційне засідання Молодіжної ради. За результатами голосування очолив її Павло Пригородов – аспірант Технологічного інституту, а заступника голови стали: Сергій Турлуківський – учень ВПУ та Ніна Грігор’єва – студентка МАУП.

На своє засідання молодь запросила й владу міста – міського голову Валентина Казакова та секретаря міської ради Андрія Гавриленка. Прийшли привітати депутатів Молодіжної ради також підприємці міста, громадські діячі та відділ у справах сім’ї, молоді і спорту Сєвєродонгецької міської ради.

Відкрив засідання голова Молодіжної ради Павло Пригородов, який зазначив, що рада поділена на 6 комітетів, у кожного з яких буде своє поле діяльності. Це комітети із захисту прав молоді і підтримки молодіжних ініціатив (голова комітету – Єлизавета Щебець), з питань освіти і охорони навколишнього середовища (голова – Катерина Лемеш), з питань культури (голова – Богдан Любий), міжнародної діяльності (голова – Олександр Колотило), спортивний (голова – Денис Шеремет’єв ), а також комітет зі зв’язків з громадськими організаціями і висвітлення діяльності ради у ЗМІ (голова комітету – Валерія Барінова).

Управляюча Бізнес-клубом «Європейський вибір», керівник проекту «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади» Галина Трякіна доповіла про хід проекту. Вона зазначила, що в рамках проекту зроблено чимало. Це й Круглий стіл, присвячений Міжнародному дню молоді «Молодь і громада: спільні виклики, спільне майбутнє», метою якого було підвищити громадську активність та відповідальності сучасної молоді шляхом залучення її до партнерської співпраці на рівні області, це й Всесвітній день молодіжної демократії та Міжнародний день волонтера, до проведення яких молодь Сєвєродонецька долучається вже четвертий рік поспіль.

Робоча група проекту у вересні з робочим візитом відвідала Львівщину, де було налагоджено партнерські стосунки з молодіжними громадськими організаціями західної України, взято участь у молодіжній телевізійній передачі на львівському телебаченні, а також відбулась зустріч з міським головою міста Львова.

Галина Трякіна зазначила, що було досить ретельно вивчено досвід діяльності Молодіжних рад у містах Львів, Маріуполь, Херсон, Бердянськ. У більшості цих міст діють Молодіжні ради, що окремо об’єднують молодь шкільного чи студентського віку і взагалі не враховують інтересів працюючої молоді. Унікальність нашого проекту полягає у тому, що за мету на основі Молодіжної ради міста поставлено створення платформи для спільного діалогу молоді різних вікових та соціальних груп.

У січні 2013 року для обраних депутатів Молодіжної ради проведено триденну Школу молодіжного лідера на базі відпочинку у м. Святогірську із залученням провідних тренерів міст Києва, Харкова та Сєвєродонецька.

У ході проекту заплановано також провести Ярмарок вакансій спільно із Центром зайнятості та підприємцями міста, а у травні – заключну конференцію, на яку будуть запрошені представники відділів у справах сім’ї, молоді та спорту міст та районів Луганщини, а також делегація із міста Львова.

Привітав молодь міський голова Валентин Казаков: «Поздравляю с тем, что у вас есть сегодня свой орган — Молодежный совет, что здесь активная часть населения нашего города и теперь мы ждем от вас конкретных предложений, конкретной работы. Цель у нас одна, чтобы в этом городе жилось лучше, чтобы наш город процветал».

У ході засідання було підписано угоду про співпрацю Сєвєродонецької міської ради та Молодіжної ради. Серед основних пунктів угоди - залучення молоді до участі у громадському та політичному житті міста, проведення громадських слухань з питань, пов’язаних з реалізацією молодіжних програм, проектів тощо.

Головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Попова доповіла про діючі молодіжна програми міста, закликавши молодь до активної та партнерської діяльності.

Звернулися до молодих депутатів й підприємці міста, члени Координаційної ради Бізнес-клубу «Європейський вибір» - Ігор Левін та депутат міської ради Володимир Єрмоленко, які закликали молодь бути відповідальними за свої дії, з любов’ю та повагою ставитися до міста, виховувати у собі почуття патріотизму, своєю діяльністю множити славу Сєвєродонецька.

Із напутніми словами та пропозиціями співпраці до Молодіжної ради звернулися й представники громадськості міста – член правління Громадської організації «Сєвєродонецька молодіжна рада» Сергій Горбатюк та голова правління Сєвєродонецької агенції розвитку громади, член виконкому Віра Попсуй.

Для підтвердження офіційного статусу депутатів Молодіжної ради Сєвєродонецька, кожному з них секретар міськради Андрій Гавриленко вручив посвідчення.

Нам ще раз вдалося донести до суспільства та влади, що важливим є залучення молоді до державотворчих процесів і громадської діяльності та як наслідок "використання" енергії, креативності, завзятості та позитивного настрою молодого покоління у справі розвитку демократичного суспільства та правової української держави. Слід наголосити, що потенційно молодіжне середовище може відігравати значно більшу роль у справі утвердження української державності та створення її дієвих інститутів.

 

ЛОГО Бізнес-клуб «Європейський вибір»

  • img_2082.jpg
  • img_2083.jpg
  • img_2088.jpg
 #

Фу, ну что вы все путаете.

Фу, ну что вы все путаете. Тут не в какашках дело, а в приобщении. Зримые атрибуты иллюзорной элитарности. Хотя да, в итоге смысл именно такой.

 
 #

Ксивы(пардон

Ксивы(пардон "посвідчення")раздали "депутатам))))"... Советская классика...Без бумажки ты ...ашка, а с бумажкой-человек!!!!(((((.

 
 #

Год назад госпожа Трякина

Год назад госпожа Трякина после поездки в Харьков на автобусе грозилась вытрясти из Министерства транспорта дополнительный рейс на Харьков по утрам в понедельник - для студентов в основном. Я так понял, это (как и некоторые другие) начинание забыто? Есть важнее вопросы? Из всех молодежных организаций могу отметить только "Скимен", их труд реально виден каждому горожанину.

 
 #

все это наиграно и не

все это наиграно и не приживется... очередное отмывание денег

 
 #

Люди! Нафига мы депутатов

Люди! Нафига мы депутатов избираем, если они без помогаев разных работать не могут? То общественный совет, то молодежная рада, зачем тогда горсовет? Давайте оставим исполком и кучу там всяких рад, и всем будет хорошо. Чему учатся молодые люди в этой молодежной раде? Политике? То есть врать и не краснеть?
"Европейский выбор" грант отрабатывает? Не надо вовлекать детей в это г-но! По-ка-зу-ха...

 
 #

А че детвора собралась???

А че детвора собралась??? Уроки всей толпой учат???

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии