У Льодовому палаці спорту пройшов масштабний конкурс “Ну-мо, хлопці”

Відроджуючи традицію проведення військово-патріотичних ігор, Сєвєродонецький військовий комісаріат, міська рада воїнів-інтернаціоналістів та ГО “САМІ” за підтримки міської ради та Партії регіонів, влаштували військово-патріотичний конкурс “А ну-ка, парни-2013”. Захід провели у Льодовому палаці спорту. Уболівала за команди юнаків міста і наша знімальна група.

«Ну-мо, хлопці!» - телевізійна ігрова програма, яка з безмежною популярністю стартувала на Центральному телебаченні ще у 1970 році. З моменту її появи різноманітні спортивно-розважальні конкурси стали проводитися у багатьох містах Радянського Союзу. Сєвєродонецьк не був винятком. Востаннє такий конкурс загальноміського масштабу проводився більше 10 років тому. А потім інтерес до її проведення втратили. 2013 рік - став відродженням традиції. Присвячена Дню захисника Вітчизни та 24-ій річниці виводу радянських військ з території Афганістану, військово-патріотична гра “Ну-мо, хлопці” пройшла 21 лютого. Місцем проведення обрали Льодовий палац спорту. Ініціатива відродити гру належить Сєвєродонецькому військовому комісаріату, міській раді воїнів-інтернаціоналістів, громадській організації “САМІ”. Міська влада охоче підтримала починання.

Військовий комісар Олег Чехута закликав глядачів підтримати учасників. А Олександр

Бондаренко, голова Сєвєродонецької ради воїнів-інтернаціоналістів висловив побажання гру “Ну-мо, хлопці!” проводити щороку. Підтримав цю ідею і народний депутат України Олексій Кунченко та його благодійний фонд “Заради майбутнього”.

За положенням конкурсу команди складалися із 7 хлопців віком від 16 до 21 року. Усього взяли участь 8 команд. Це три збірних від середніх загальноосвітніх шкіл міста, команди Сєвєродонецького Технологічного Інституту, Хіміко-Механічного технікуму, Вищого професійного училища, громадської організації “Сєвєродонецька молодіжна рада”, а також команда, представники якої на час відлучилася від обов’язку захисту Вітчизни задля участі у конкурсі —це команда Рубіжанської військової частини.

Організатори, влаштовуючи гру “Ну-мо, хлопці!”, поставили перед собою певні цілі, а саме сформувати навички початкової військової підготовки, виховати почуття патріотизму, залучити молодь до здорового способу життя і підготувати учнів до служби в Збройних силах України. Тому тематика підготовлених конкурсів була по-чоловічому армійською. Спочатку хлопці змагалися на швидкість в одяганні та заправлені ліжка, як це кожного дня роблять під час підйому у ротах. Слід відзначити, що учні і студенти, які ще не несли службу в армії, не поступилися справжнім солдатам з Рубіжанської військової частини. Далі завдання на фізичну витривалість. Учасники за певний час повинні були зробити якомога більше віджимань від підлоги, підйомів тулубу та стрибків через перекладини. Наступний конкурс вимагав певної підготовки, адже не кожного дня хлопцям доводиться розбирати і збирати автомат Калашнікова.

Команді “Убойная сила” з Вищого професійного училища не було рівних у конкурсі “хто найшвидше почистить картоплю”. Але переможця визначали не за швидкість, а за якість. Вага залишок від картоплі найменшою була у команди “Молода гвардія”, хоч вони і фінішували останніми. Також в рамках гри “Ну-мо, хлопці!” проводилися конкурси на швидкість в одяганні протигазу й перетягуванні канату. Захищати честь своїх команд в окремих конкурсах довелося і капітанам. Тут і фізичні можливості і розумові стали у нагоді. Боротьба за перемогу у конкурсах між командами хлопців була палкою, загострення пристрастей додавали групи підтримки на трибунах. Здавалося, що вболівальники теж беруть участь у конкурсі на найгучнішу підтримку.

За результатами всіх конкурсів суддівська колегія визначила фіналістів. Команда Вищого професійного училища, не дивлячись на усі свої старання під час змагань, виявилася третьою. Другою стала збірна шкіл міста під назвою “Вымпел”, а ось найсильнішою стала інша збірна шкіл команда “Молода Гвардія”, що зуміла з великим відривом випередити доросліших і більш досвідчених учасників гри. До того ж капітан цієї команди Олексій Єфіменко став переможцем і конкурсі капітанів, тому для “Молодої гвардії” це була подвійна перемога.

Для фіналістів гри “Ну-мо, хлопці-2013” громадською організацією “Сєвєродонецька міська рада воїнів-інтернаціоналістів” були підготовлені спеціальні оригінальні медалі. Також фіналісти отримали призи від генерального спонсору гри, благодійного фонду народного депутата Олексія Кунченка “Заради майбутнього”.

Тепер в усіх юнаків нашого міста є стимул для подальшого розвитку свого спортивного потенціалу, адже гра “Ну-мо, хлопці!” знову стане традицією і надасть їм можливість довести, хто є кращий серед кращих.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии