З 1 січня набрала чинності нова норма закону про регулювання містобудівної діяльності

Нова норма закону України про регулювання містобудівної діяльності з цього року торкнеться всіх забудовників, і тих, хто веде нове будівництво, і тих, хто займається реконструкцією. Вони братимуть пайову участь в розвитку інфраструктури Сєвєродонецька.

Це відбуватиметься в такому порядку: забудовник після реєстрації в інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю декларації про початок будівництва має звернутися до міськвідділу містобудування й архітектури із заявою про наміри участі в розвитку міста. Після звернення забудовника готується проект договору на його пайову участь.

У Положенні, затвердженому 28 січня 2012-го на сесії міськради, встановлені відповідні процентні ставки. Їх 4 види для різних об'єктів: для житлових — 1% від кошторисної вартості об'єкту, для споруд побутового призначення — 2%, для промислових об'єктів — 3% та для комерційних — 4%.

Для підготовки договору проводиться спеціальний розрахунок, скільки саме у грошовому вимірі має перерахувати забудовник на спеціально відкритий для цього рахунок.

Кошти з цього рахунку будуть використовуватися виключно на потреби розвитку інфраструктури міста — підкреслив головний архітектор Сєвєродонецка Володимир Волошин.

Перераховувати кошти на спецрахунок забудовник може одним платежем, або частинами, це буде прописано в договорі, та не пізніше вводу зведеного ним об'єкту в експлуатацію.

До пайової участі будуть залучені лише ті забудовники, які розпочали будівництво після 1 січня 2013 року — таким було рішення сесії міськради.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Если это обязательный платеж,

Если это обязательный платеж, то зачем писать заявление?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии