Про зміни у земельному законодавстві

З 1 січня набули чинності закони України «Про державний земельний кадастр» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». У зв'язку з цим суттєво змінюється порядок формування земельних ділянок та реєстрації прав на них. Про зміни у процедурі розповіла начальник Управління Держземагентства у Сєвєродонецьку Ольга Шляхтич.

Так у відповідності з новим законодавством змінилися функції Управління Держземагенства. Відтепер Управління буде здійснювати державну реєстрацію земельних ділянок. Права ж власності, користування та інші речові права будуть реєструвати Укрдержреєстри, що знаходяться при управліннях юстиції. В тих випадках, коли земельна ділянка як об'єкт права власності вже сформований, тобто йому присвоєно кадастровий номер, для переходу права власності на нього достатньо буде пройти процедуру перереєстрації прав у держреєстратора, або у нотаріуса. А в тих випадках, коли він ще не сформований, необхідно буде спочатку пройти процедуру його формування в Управлінні Держземагентства.

Збезпечувати постійну роботу єдиної бази земельних ділянок покликані кадастрові реєстратори. Вони будуть приймати документи, видавати витяги та довідки і робити це в законодавчо встановлені терміни. Відомості про всі зареєстровані земельні ділянки на території України заноситимуться в єдину Національну кадастрову систему.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Да мы движемся к тому, что

Да мы движемся к тому, что скоро каждый не буду иметь права распоряжаться (продать/подарить) собственной землей. Хуже чем в савке – земля не общая, но купить что-то можно лишь по блату и за те деньги, которые хочет государство в лице...

 
 #

началось, в 1937 уже

началось, в 1937 уже проходили это или что сталинские временна возврашаются мало вам что ли господа феодалы, лопните.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии