Роз'яснення положень законодавства про регулювання містобудівної діяльності

Деякі з положень нового, прийнятого в березні цього року, Закону про регулювання містобудівної діяльності, вступають в силу з початку 2013-го. В їх числі й найбільш революційна, 24 -та стаття закону стосовно нових умов відведення земельних ділянок під будівництво об’єктів. Роз'яснення положень законодавства надає начальник відділу містобудування та архітектури міської ради, головний архітектор Сєвєродонецька Володимир Волошин.

З 1 січня 2013-го вступають в дію тимчасово відстрочені положення нового Закону про регулювання містобудівної діяльності. Серед них і одна з найбільш революційних статей під номером 24, якою забороняється виділення або відведення земельних ділянок під об'єкти, не зазначені в затвердженій містобудівній документації. Також в законі забороняється зміна функціонального або цільового призначення земельних ділянок під об'єкти, що не фігурують в генплані — пояснює норми закону головний архітектор міста, голова відділу містобудування та архітектури Володимир Волошин. До вступу в силу цього положення закону в місті готувалися два роки, розробляючи й затверджуючи містобудівну документацію для подальшого розвитку Сєвєродонецька, для будівництва саме тих об'єктів, які дійсно потрібні місту і його жителям. Результат дворічної роботи — це розробка детальних планів забудови двох великих житлових мікрорайонів — 80-го та 84-го, а також 21-го кварталу Сєвєродонецька, наразі завершується розробка плану забудови великої території в районі озера Чистого, де для городян буде організовано новий парк відпочинку й розваг. Обсяг проведених в Сєвєродонецьку робіт з розробки й затвердження містобудівної документації — найбільший в Луганській області — зазначає головний архітектор.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

О, мне нравится, уже все

О, мне нравится, уже все решено. Нахрен эти ваши референдумы. Я знаю, город будет, я знаю саду цвесть, пока такие люди из исполкома есть.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии