П'ять пожеж за два дні сталися у Сєвєродонецьку

П'ять пожеж за два дні сталися у Сєвєродонецьку. У чотирьох випадках загоряння відбулися на території приватних будівель, ще в одному — у лісосмузі.

З 10 на 11 листопада пекельну ніч пережив господар приватного будинку селища Метьолкіне. Своїм врятованим життям двадцятиоднорічний юнак завдячує сусіду, який повідомив про пожежу о 12 ночі. За сім хвилин після дзвінка на місце події виїхав черговий караул. На подолання вогню рятівникам знадобилося 7 годин, оскільки з даху гаража полум'я перекинулось на будинок. Матеріальні збитки від пожежі, зі слів власника, склали 300 тисяч гривень. Попередньою причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

 

Запалав дах і в покинутому дачному будинку садівництва Ольхове. Пожежний караул, що прибув на місце пожежі, встановив: причиною загоряння стала іскра від вогнища, яке розпалювали неподалік невідомі особи.

Неділя у 12-й пожежній частині Сєвєродонецька теж розпочалася з тривожних викликів. О 10 ранку вогнеборці виїхали гасити полум'я у дачному будинку садівництва Клешня.

У той же день, 11 листопада, тривожний номер 101 змушені були набрати жителі будинків по шосе Будівельників, які побачили зі своїх вікон чорний стовп диму, що підіймався з лісосмуги навпроти їх осель. Співробітники МНС, які прибули на місце виклику, встановили, що горить хвойна підстилка площею 300 м2.

Закінчилися “гарячі вихідні” пожежею у селищі Щедрищево. Палала сауна, яку господар садиби збудував з порушенням правил пожежної безпеки — з використанням хвойного матеріалу та без належної обробки деревини. Смола, що через високі температури проступала на поверхні внутрішніх стін, потрапила на дерев'яну підлогу сауни — саме це спричинило тління поверхні. Рятувальники спрацювали оперативно і локалізували пожежу швидко. На цей момент у будівлі вже нікого не було.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии